torstai 6. joulukuuta 2012

OS: It's Time



”Kaunein oli kuitenkin nuorin. Hänen ihonsa oli herkkä kuin
ruusunlehti ja hänen silmänsä siniset kuin syvä metsäjärvi.
Mutta niin kuin kaikilla muillakin oli myös hänellä
jalkojen asemasta kalanpyrstö”
       - H.C. Anderson, Pieni Merenneito

   Allyson osasi tuon kohdan jo ulkoa. Se oli hänen lempikohtansa, lempikirjastaan, Pieni Merenneito. Ei, ei siitä Disneyn kaunistetusta tarinasta, missä tyttö saa prinssin ja elää elämänsä onnellisena, ei. Vaan alkuperäisestä sadusta, H.C. Andersonin kirjoittamasta, missä tyttö muuttuu lopulta meren vaahdoksi. Andersonin sadut ovat jopa julman kauniita, hyvä ei aina voita, tyttö ja poika eivät saa toisiaan ja jokainen ei saa onnellista loppuaan. Niinhän se menee oikeassa elämässäkin, eikö vain? Kaikilla ei ole omaa onnellista loppuaan. Allyson piti siitä, ei mitään sokerikuorrutettuja lässyn-lässyn – tarinoita, vaan karua totuutta.
   Allysonin ajatukset keskeytyivät, kun kädet laskeutuivat hänen olkapäilleen. Tyttö nosti katseensa kirjan sivuista ja hymyili ystävälleen. Poika odotti, että Allyson sulki kirjansa ja laittoi sen laukkuunsa, ennen kuin avasi suunsa.
   ”Taas sä luet tota kirjaa. Ally, etkö sä osaa sitä jo ulkoa?” poika kysyi ja ojensi kätensä kohti tyttöä, auttaakseen tämän ylös. ”Ihan kohta osaan, Jer”, Ally virnisti ja tarttui poikaa kädestä ja veti itsensä ylös. Tyttö heitti laukkunsa olalleen ja putsasi ostoskeskuksen pölyt vaaleiden housujensa takamuksesta. Jeremy seurasi tytön liikkeitä tarkkaan hymyillen.
    ”Tiesitkö, mäkin voisin tehdä tuon”, hän sanoi, silmät vilkkuen. Ally nosti katseensa ja mulkaisi poikaa vihaisesti. ”Uskallatkin”, tyttö sihahti silmät viiruina. Poika naurahti ja tarttui tytön käteen, vetäen tämän kohti ostoskeskuksen ulko-ovia.
   ”Rantaan?” Jer kysyi, kun he olivat päässeet ulos. Ally nyökkäsi ja he suuntasivat kohti pienempää rantaa, josta harvat edes tiesivät. Ranta oli heidän paikkansa, siellä he tapasivat ensimmäisen kerran ja siellä he kertoivat toisilleen kaiken.
   ”Ota sun kengät pois”, Ally sanoi, kun he pääsivät rannalle, ja potkaisit vanhat, kuluneet tennarinsa pois jaloistaan. Jer potkaisi kenkänsä jaloistaan ja käveli Allyn taakse. Tyttö kiljahti, kun poika heitti tämän olalleen ja käveli kohti vedenrajaa.
   ”Jeremy! Jos et päästä minua nyt alas, niin luoja sinua auta kun saan sinut käsiini!” Ally huusi ja heilutti jalkojaan, yrittäen päästä alas. Poika vain nauroi ja käveli veteen. Kun hän oli reisiään myöten vedessä, hän pysähtyi ja taputteli Allyn paljaita reisiä.
   ”Sinähän halusit päästä alas?” poika kysyi ilkikurisesti.
   ”Ei, ei, ei! Älä pudota minua veteen, Jer!” tyttö huusi ja tarrasi pojan paitaan tiukemmin.
   Kun mitään ei tapahtunut, Ally avasi suunsa: ”Oikeasti Jer, mä mieluummin kävelisin kotiin kuivana, kuin litimärkänä”, Ally sanoi hiljaa, ”Ja mulla alkaa mennä veri päähän, kun roikotat mua väärinpäin.”  Jeremy naurahti ja siirsi Allyn olaltaan syliinsä ja tuijotti tätä silmiin. ”Haluuks sä vieläkin alas?” Ally nyökkäsi ja iso virne nousi Jeremyn kasvoille. Ally oli jo pudonnut veteen, ennen kuin ehti edes avata suutaan.
   ”Mitä sä oikein teit?” Ally kysyi ja katsoi Jeremyä murhaavasti.
   ”Sä halusit alas”, Jer vastasi virnistellen.
   ”Istu mun viereen.”
   ”Mitä?” Jer kysyi hölmistyneenä.
   ”Istun mun viereen”, Ally toisti, ”tai mä kaadan sut itse.”
   Jer nosti kätensä ilmaan antautumisen merkiksi ja istahti kylmän viileästi Allyn viereen veteen.


   He istuivat hiljaa vieretysten vedessä, molemmat ajatuksissaan.
   ”Ajattele, jos merenneitoja on oikeasti olemassa”, tyttö kuiskasi. Poika vilkaisi tätä kysyvästi, toinen kulmakarva koholla. ”Ally”, hän sanoi, ja laski kätensä tytön reidelle. ”Sun jalat on ihan limaiset.” Poika nosti kätensä nopeasti veden alta ja katsoi sitä.
  ”Häh?” tyttö sanoi ja nosti jalkansa vedenpinnan yläpuolelle. Paitsi etteivät ne olleet jalat, jotka nousivat veden alta, vaan kalanpyrstö. Tyttö kiljahti ja yritti nousta ylös, mutta ei pystynyt seistä pyrstöllä ja putosi takaisin veteen. ”Jer!” Ally huusi ja osoitti pyrstöään.
   Jer katseli pinkkiä pyrstöä, joka oli ilmestynyt Allyn jalkojen tilalle. ”Merenneitoja on sitten varmaan olemassa”, hän totesi ja kosketti pyrstöä sormenpäillään.
  ”Jer, mitä minä teen? En minä voi näin mennä kotiin! Ota se pois”, Ally vikisi. Jer katseli pyrstöä hetken miettien. ”Ehkä se on niin kuin H2O, kun saat sen kuivaksi, se katoaa”, Jer ehdotti naurahtaen.
  ”No, nosta minut ylös vedestä sitten”, Ally murahti pojalle. Jer nousi seisomaan ja nosti Allyn syliinsä. Jeremy kantoi Allyn rantaan ja laski hänet maahan. ”Miten me saadaan sut kuivaksi?” Jer kysyi. Ally mulkaisi häntä ja sanoi: ”Ehkä sillä pyyhkeellä, minkä sinun piti ottaa mukaan. Ota sun paita pois ja kuivaa sillä.” Jer kohautti olkapäitään ja otti paitansa pois. Hän kyykistyi Allyn pyrstön viereen ja alkoi kuivata tätä.
”Ei se toimi noin.” Jer ja Ally käänsivät päänsä nopeasti veden puoleen. Vedessä istui tyttö, jolla oli tulenpunaiset hiukset. ”Sinun pitää tahtoa että se katoaa, niin se katoaa.”
   Ally tuijotti tyttöä ihmeissään. Hän oli niin tutun näköinen, mutta Ally ei saanut päähänsä mistä hän tiesi tytön. Ei kai se tekisi pahaa kokeilla? Ally veti syvään henkeä ja toivoi, että pyrstö katoaisi ja hänen jalat tulisivat takaisin. Jeremy istui Allyn vieressä ja katsoi, kuinka hän keskittyi. Kului hetki ennen kuin Ally avasi silmänsä ja katsoi pyrstöään toivoikkaasti ja huokaisi. ”Ei se toimi”, hän sanoi ja katsoi tyttö, tulenpunaisilla hiuksilla, ”miksi se ei toimi?”
   ”Sinun pitää tahtoa sitä tosissaan. Tyhjennä mielesi ensin kaikesta”, tyttö sanoi. Ally nyökkäsi ja sulki taas silmänsä. Hän yritti tyhjentää mielensä kaikesta, yritti olla ajattelematta mitään. Kun Allyn mieli oli tyhjä, hän kuvitteli itsensä: seisomassa jaloillaan veden ääressä, pitäen pikkusiskoaan kädestä. Hän piti kuvaa mielessään omasta mielestään ikuisuuden, kunnes tunsi kuin vesipisarat olisivat pudonneet hänen jaloilleen. Hän avasi silmänsä, tällä kertaa varmana siitä että näkisi jalkansa. Ally inahti iloisesti ja hyppäsi pystyyn hiekalta. ”Ne tulivat takaisin!” hän huudahti ja katsoi Jeremyä ja tyttöä vedessä nauraen. Kun innostus loppui, hän istahti takaisin Jeremyn vieraan ja käänsi katseensa takaisin punatukkaiseen tyttöön. ”Miten sinä tiesit, miten sen saa pois?”
   Tyttö virnisti. ”Etkö sinä muka tunnista minua Ally?” hän kysyi ja naurahti ja heilautti pyrstöön, niin että syntyi aalto, joka kosketti Allyn varpaita. ”Kai minä nyt tiedän miten pyrstön saa pois, kun itsellänikin sellainen on.” Ennen kuin Ally ehti suutaan avata, kauempana merellä, delfiini hypähti vedestä ja äänteli. Merenneito vilkaisi olkansa yli delfiiniä ja naksutti kieltään kaksi kertaa.
 ”Minun pitää mennä. Jos sinulla on minulle asiaa, kutsu vain niin olen hetkessä täällä”, merenneito sanoi hymyillen ja kääntyi kohti merta.
   ”Mikä sinun nimesi on?” Ally kysyi.
   ”Nimeni on Ariel, etkö muka tunnistanut minua, Ally”, Ariel sanoi naurahtaen. Hän hymyili Allylle olkansa yli ja sukelsi veteen. Ally ja Jeremy istuivat vierekkäin rannalla ja katsoivat kuinka aurinko alkoi laskeutumaan taivaanrantaan. ”Lähdetäänkö?” Jer avasi suunsa ensimmäisenä. Ally nyökkäsi ja työnsi itsensä ylös hiekalta ja käveli kenkiensä luokse, nostaen ne käteensä.
   ”Aiotko enää kiusata minua merenneidoista?” Ally kysyi pojalta hymyillen.
   ”En minä varmaan enää voi.”
   ”Oli jo aikakin”, tyttö naurahti ja tarttui poikaa kädestä, vetäen tämän kohti katua.

-------------------------------------------------



luovan kirjottamisen aine c: aiheena oli siis metamorfoosi (let me google that for you) ja ite valitsin siis merenneidon aiheeksi, koska ariel =D=D otsikosta sen verran, että aloin kirjottamaan tätä samalla kun kuuntelin mielikuvitus lohikäärmeiden it's time biisiä ja kun mähän olen aiva persauki ku pitäis tarinalle keksii otsikoita, niin tungen vaan biisien nimiä :----D
tällä hetkellä tää on siis vaan one-shotti, mutta voi olla että ehkä joskus jos jaksan/viitsin/on aikaa voisin tähän vähän jotain jatkoa kirjoitella c:
kommentit on kivoja, vinkvink c;;